Белезите за Второто Пришествие на Христос са изпълнени


Всички белези описани в Библията за времето на Второто Пришествие на Христос вече са изпълнени

От пророчествата в Библията става ясно, че наистина живеем в последните дни, времето на Второто Пришествие на Христос, Края на земната грешна история и началото на Ново Небе и Нова Земя - идеалния свят на Мир, Хармония и Любов - Божието Царство на земята, за което Исус ни каза да се молим.
второто пришествие на Христос, белези за Второто пришествие според Библията
Относно Второто Пришествие виждаме две групи; “Фаталистите”, които говорят главно за Божия гняв и за края на земята и “безгрижните”, които не ги е грижа за времената. Но и двете позиции са погрешни. Първо, Бог е Бог на любовта, а не омразата. Второ, катаклизмите в прехода към новия свят са социални и засягат най-силно точно безотговорните.

Та нима това не са Последните дни; Броят на убийствата между младежи в развитите страни е нараснал до ужасяващи размери. 86 000 фунта марихуана се изпушват ежедневно само в Америка и още безброй други наркотици. Инфарктите се срещаха рядко в началото на ХХ век, а сега са убиец №1! Както пророкува Библията: “Човеците ще примират от страх” (Лука 21:26)

Опасността от ядрена война все още съществува. Съществуват 50 000 бомби, които могат да унищожат всеки живот. Живеем в епоха, в която хората усъвършенстват начините за умиране дори на още неродените деца! Което също е знак че живеем в последните дни - времето на Второто Пришествие.

Живеем, също така, в ера на морална лудост. Семействата се разпадат под атаките на Аморалната пропаганда. Една трета от семейните мъже и жени са имали извънбрачни връзки. Едно от всеки пет деца загубва девствеността си преди да навърши 13 години. И 9% от американките са били изнасилвани най-малко веднъж. Историята ни е научила, че нито една цивилизация не може да оцелее при такива условия и ние бързо се приближаваме към края.

Библията казва във 2Петр. 3:3,4: “в последните дни... ще ходят по своите страсти и ще казват: Где е обещаното Му пришествие?”. Но тя предупреждава, че много от чакащите го християни също няма да разпознаят Господа, защото, "Той идва като крадец в нощта."

Единственото разрешение на дилемата на нашия свят е у Бога. Христос ще се завърне и той ще сложи край на земните проблеми. Бог ще изпрати Месията при Второто Пришествие за да преобрази света, според Неговия идеал. Но докато християните напразно гледат в облаците, Принцът на мира, Месията и Господа на Второто Пришествие вече дойде на земята. Христос се завърна, както е предсказано, не според човешките ни очаквания.

Затова Библията пише, че на много християни маслото в светилника им няма да им достигне, за да го видят когато дойде. Също, Исус предупреди, че "Поканените на Сватбата" (християните) може да не пожелаят да дойдат.

Само едно място в Новия завет споменава за раждането на Господа на Второто Пришествие (Откр. 12:5). Не случайно много от християните са пренебрегвали или изопачавали този цитат. Но според него Господа на Второто Пришествие се ражда като дете в Източна страна.
И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи...” Отк. 12:5
Библията многократно споменава, че след това правителства ("царете на този свят") и тези които не го разпознаят ще се изправят срещу него. Което означава, че те ще го преследват и обвиняват в невежеството си. Много отдадени християни също ще са всред обвинителите. Затова е писано, че в такъв случай Христос ще им заяви, "Махнете се от мен вие злодей."

Християните виждат Христос като един прощаващ греха Спасител и очакват самия Исус лично да се завърне. Но те не разбират процеса по който това Спасение ще се осъществи, описан точно в Принципа. За да осъществи мисията си Христос трябва да дойде в плът. Ние трябва да го разпознаем и следваме, за да можем да отделим и нашите тела от влиянието на Сатана, както е обещано в Библията. Всичко това е възможно само ако Христос се роди и живее отново на земята.

Но може ли самият Исус да се роди отново. Не! Библията е категорична, веднъж живеем на земята и след това отиваме във вечния, нетленния духовен свят. Затова Библията казва, че Той иде с ново име, което никой не знае (Откр. 19).
„И носеше ново име, което никой не знаеше... и името му беше Божието слово.” Отк. 19:12
Точно както Второто пришествие на Илия бе Йоан Кръстител; Ново име, нова личност, но същата мисия. Явно това е Библейския начин.

Но има ли още свидетелства в Библията, че Месианската мисия ще бъде изпълнена в последните дни от друг, а не самия Исус. Да! Самия Исус го казва:
„И на този който победи и който... върши дела, чисти като Моите, ще дам власт над народите и той ще ги управлява с желязна тояга... както Аз получих от Своя Отец. И ще му дам зорницата” (Отк. 2:26-28).
Исус казва, че ще се появи друга безгрешна личност като него ("който върши дела чисти като Моите"), и той сам ще му даде същата мисия ("както аз получих от Своя Отец"), което е Месиянската мисия ("да управлява всички народи с желязна тояга").

Исус е еднородния Син на Бог, и няма друго име, чрез което да идва спасение до Второто пришествие. Но такъв човек ще се появи и самият Исус ще го помаже за Цар на народите (Помазаник - на Гръцки "Христос", на Арамейски "Месия"). Господа на Второто Пришествие няма да е самия Исус.

В Мат. 24 глава Исус даде на Своите ученици 20 ясни знамения и пророчества, които да ни помогнат да разберем, когато пришествието наближи. Всички тези знамения са се изпълнили, което означава, че Второто Пришествие вече трябва да е дошло - той вече се е родил на земята! Но колко християни се молят сериозно за да им се разкрие "Новото име". Прочети още
второто пришествие на Христос, белези за Второто пришествие според Библията
Прочетете още:
Второто Пришествие ЧРЕЗ РАЖДАНЕ
Как, кога и къде ще се завърне Христос?
Знаците на Нострадамус за Второто Пришествие
второто пришествие на Христос, белези за Второто пришествие според Библията

1 коментара:

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР said...

В Библията е описан и начинът, по който Исус ще дойде втори път. Но въпреки това има две различни версии за идването му. В Откровение 12:5 се казва, че ще се роди от жена. „И голямо знамение се яви...жена която щеше да роди... И тя роди мъжко дете, което ще урпавлява всички народи...” С други думи Месията при второто пришествие ще изглежда различно и дори носи друго име, както се казва в Отк. 19:12, „И носеше ново име, което никой не знаеше... и името му беше Божието слово.”[1]

Но също така се казва, че ще дойде на облаците. Казва се, че всяко око ще Го види, но се предупреждава, че който отрече, че той ще дойде на Земята е лъжесвидетел и Антихрист. В Откровение Библията обяснява Символично значение на "Облаците." Ангелът казва на Йоан, че това са "Облаци от свидетели", което символизира подготвените (отделените от мръсната вода), които са с чисти сърца и първи ще разпознаят и последват Господа на Второто Пришествие.[2]

Исус казва на Йоана, „И на този който победи и който... върши дела, чисти като Моите, ще дам власт над народите и той ще ги управлява с желязна тояга... както Аз получих от Своя Отец.” (Отк. 2:26-28). Тук става ясно, че ще се появи друга безгрешна личност като Исус (върши дела чисти като Моите), и че самия Исус ще му даде същата мисия (както аз получих от Своя Отец), което е Месиянската мисия (да управлява всички народи с желязна тояга). Затова Исус пита, „Когато той (Господаря на Второто Пришествие) дойде, ще намери ли вяра?” Той ни предупреждава, че Второто Пришествие ще дойде „като крадец в ноща.”[3] Откровения 19 глава описва това дете израства и е преследвано от управниците на този свят. След това Откровение описва "свадбата" му и "Неговата жена." Там се казва, че всички ще бъдат поканени на свадбата.

КОРЕЙСКИ ПРОРОЧЕСТВА

корейските манускрипти, в които са записани пророчества, най-древните от които са хиляда години...
Прочети >>>
Menu By AllBlogTools.com Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger