ДОСТОВЕРНОСТ НА КОРЕЙСКИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ (3 глава)

ИСТОРИЧЕСКАТА ДОСТОВЕРНОСТ НА КОРЕЙСКИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ

Истинността на всяко пророчество намира своето патвърждение в историята. Когато високата степен на точност на предсказанията се подкрепи от станалите исторически събития, можем да имаме доверие в тяхната сила. Тези хилядолетни пророчества, са доказали силата и точността си многократно и с огромна прецизност.

Нека направим кратък обзор на пророчествата, касаещи събитията в корейската историяи съвременността, разделяйки ги по следните теми: за съдбата на Корея, за промяна на властта, за обединението на Корея, а също и за последните дни.

1. Съдбата на Корея и смяната на властта

През юли 4-та година на Юнхи Корея на династията Ли пада. Годината на Кьонсул – времето, когато се жъне ( годината на Кьонсул по източното летоброене е 1910 госина, когата Япония анексира Корея). Ще бъдат потъпканитрадиционните устои на обществото, моралът и нравствеността ще са в упадък. Ще бъдат отхвърлени класическите конфуциански книги и ще се приеме нова образователна система”.

“ В течение на 36 години след анексирането Корея ще бъде народ без крал, всички ще станат деца-монаси, не знаещи Господ ( в Япония е бил издаден указ, според който всички принудително е трябвало да се стрижат, затова се говори, че “ всички хора ще станат деца-монаси”; будиските монаси винаги си бръснат главата). Япония се е издигнала като слънце на изток, но ще дойде време, когато тя ще се спусне, като слънцето по време на залез. Кога ще настъпи това време? Тогава, когато войната между Япония и Китай прерастне в световна война”.

“ В периода от годината на Кабо и Илмал ( 1894-95) и годината на Капщин и Ирю 1944-45) Япония ще изгрее като слънце, но ще дойде време и тя като слънце ще залезне. В годината на Ирю (1944-45) половината от полето ще падне и японците в отчаяние ще се завърнат в своята страна ( иероглиф “поле” изглежда така – ( ).Половината на този иероглиф ( ) е сдъщо иероглеф и има значение на “слънце”. Това е първият иероглиф в думата “Япония”.Тогава под “ половината на полето” следва да разбираме Япония”.

“ Корейският народ ще се раздели на све, посредата ще направят мост и безмлъвно ще плрачат, тъгувайки по родители, братя и сестри ( очевидно се има предзвид мостовете в град Пханмундж и в местенцето Имджингак, съединяващи териториите на Северна и Южна Корея, свободното минаване по който е закрито). Подобно на това, как Пастирът и Тъкачката са тъгували, разделяйки се, корейският народ изпитва печал от рпаздялата ( Пастир и Тъкачка – персонаж от корейска легенда за двама влюбени, които се превърнали в две звезди, разделени от непреодолимата река на Млечния Път). Япония от запад, из Корея ще се върне към себе си на изток. 36 години нещастна връзка между двете страни бяха предопределени на небето и на земята. Сега на тяхното злощастие дойде края”.

“ Има човешки принципи, които трябва да спазвамес чест и достоинство, но те скалъпиха банда и замислят убийство ( в периода на смут, който настъпва след освобождаването на Корея, са били убити Ким Гу, Йо Ун-Джон, Сан Джин-У и некои други политически дейци на Корея). Висшите и нисшите слоеве си разменили местата и беззаконието процъфтява. Създава се ненормална ситуация, когато стъпалата на краката, които трябва да стоят на земята, се издигат над главата ( откъсът посочва ситуацията на хаос в обществото, която е възникнала в страната след освобождаването и)”.

“ Ако искаш в това време да намериш потя на живота, по-скоро премини 38-ия паралел. Три години, започвайки от Кьонин ( 1950), в света ще царува хаос. Убежище, където можеш спокойно да се укриеш от безпорядъка, ще стане Пусан. Знае се, че там смутът от 1950 година ( Кьонин) няма да дойде”.

“ В годината на Ирю (1945), чувайки радостната вест за освобождаването, на юг ще премине ослабения крал. Но поради политически грешки властта на новия господар Ли ще свърши след 12 години. Постоянно ще се чуват гласове на възмущение, упрекващи го за несправедливо управление. Как ще живее народът? ( Първия президент на Република Корея Ли Син-Ман беше еднофамилен с последната династия на кралете. Той напуска поста президент след 12 години поради народни вълнения) Кралят с фамилия Ли всъпва в борба със своите порастнали синове. Накрая той отстъпва и напуска. След напускането на Ли по естествен начин ще дойде Юн ( фамилията му е зашифрована по интересен способ. В текста има три иероглифа, които буквално означават “ да се прикрепи на бика опашка”. Ако към иероглиф ( ), който е знак на източната година на “бика”, присъединим опашка “,”, то ще се получи иероглиф “юн”, ( ) обозначаващ фамилията на втория президент на Южна Корея юююн Бо-сан)”.

“ Вълната на народното недоволство от абсурдното управление ще започне в провинциите Кьонсандо и Чоладо, хората ще възстанат на юг в масан, а след това тази вълна ще стигне до провинция Чхунчхондо и, обединявайки усилията си, хората ще го свалят. Мълвата и тълкуванията за това ще минат по всички ъгълчета на страната ( този откъс описва революцията от 19 април 1960 година)”.

“ Не спорете добро ли е това или лошо. Нека съпоставим небесните и земните знаци ( елементите на източния календар). Три армии ( сухопътна войска, морски флот и авиация) ще издигнат факела и ще изловят всички крадци, заседнали в града. Във военнота правителство също понякога има грешки, но устата на хората са запечатани, сякаш са заключене с катинар, затова не говорете нищо. Ако по погрешка отворите уста, то гневът ще падне върху вас, като брадва, разсичайки тялото ( описан е военния преврат от 1961 година ( година на Щинчхук) под ръководството на Пак Чон-Хи)”.

“ Когато долети дървения човек, кого да очакваме след него? След него ще долети планинската птица ( това пророчество не може да се разтълкува, ако не се знаят иероглифите. Думите “дървения човек” се записват с два иероглифа ( ) “ дърво” и ( ) “човек”. Ако протиснем иероглифите отстрани и ги напишем заедно, получава се иероглиф ( ) “ пак”, обозначаващ фамилията на третия южнокорейски президент Пак Чон-Хи. По-нататък, ако изпишем иероглиф ( ) “ гора” и ( ) “ малка птица” и и ги запишем слято един над друг ( ) “чхве. Чхве Гю-Ха – известен политически деец на Южна Корея, който известно време е заемал поста президент след убийството на Пак Чон-Хи в 1978 година)”.

“ Когато си отиде господарят Пак, господарят Чон ще докара на света смут. ( Чон Ду-Хан и други членове на неговото правителство , завземайки властта скоро след смъртта на Пак Чон-Хи, за да запазят контрола над страната, на 18 април 1980 година, със силата на оръжието подтискат народните вълнения в град Кванджу). Този човек е заел своя пост, бидейки генерал, но вие не се подченявайте на неговата влост.

Погледнете на тези крадци. Сега те живеят спокойно, но на края ще бъдат смачкани, като пясък ( предсказание за съда на Чон Ду-Хван, Ро Де-У и други членове на новото военно правителство)”.

2. Период на разделяне и съединяване на Север и Юг


“ Кога единната страна ще се раздели? Това ще стане в годината на Зеления Петел, когато птицата изкукурига трети път ( годината но Зеления Петел – годината на Ирю, 1945)”.

“ Кога ще стане още едно разделяне” Когато започнат да се борят тигър и заек, когато се пресекът вода и огън ( годините на тигъра и заека са съответно годините на Кьонин ( 1950) и Щинме ( 1951). Демаркационната линия по 38 паралел е премахната по време на войната, а след това се появява отново и разделя страната на две части)”.

“ Кога ще стане примирие? Когато Драконът и Тигърат започнат да беседват един с друг, в месеца, когато Жълтата овца започне да скача ( всички тези животни – дракон, тигър, овца, а даже и жълтия цвят съответствуват на календара. По такъв начин, предсказанието може да се прочете така: “ Примирие ще стане през юни в годината на Чинс ( 1953)”.

“ Кога ще стане съединението” То ще стане в месеца, когато Драконът, Тигърът и Червеното Куче започнат да скачат от радост ( датата се определя по източния календар. Има само две години в цикъла, в който идва месецът на Червеното Куче – 2000 и 2025 )”.

3.Последните дни и ситуацията в обществото

Времето, когато ще се появи Святия Човек, това са последните дни. Понятието “ последни дни” означава и край на света, и огромни промени в историята на човечеството, и свързания с тях преходен период. Нека разгледаме предсказанието отнтосно очакваната ситуация в обществото в периода на последните дни.

“ Когато настъпи това време, в страната няма да има ни нравственост, ни обществен порядък. Родители и деца ще се карат за богатство, съпрузите ще се развеждат, жените ще гледат изкосо на жъжете си, а вдовиците ще раждат деца. Жените ще изневеряват вна мъжете си, и когато това стане повсеместно, ще настъпят последните дни. В цялия свят ще се разклатят нравствените устои. Половата разпуснатост ще достегне последна степен, самите основи на човешкия бит ще се разколебаят”.

“ Децата ще се лишават от живот още, докато започнат да растът в майката. Ще умират от аборт”.
Така в пророчеството се описва картината на съвременното общество, наситено с различни блата на съвременната цивилизация, включително автомобили, влакове, самолети, телефони,високи сдания, ярки неонови огньове и др.

“ Възможно ще бъде чрез превод да разговаряш на който и да е език с хора, личето на които даже не виждаш, защото са отдалечени на хиляди километри ( телефон)”.
“ На изток и на север на хиляди ли ( километри ?) ще пътуват железни возила ( влакове, автомобили). Може да тръгнеш на всекъде, спокойно седнал в триетажен дом, приличащ на картина”.

“ Във въздуха ще се движат кораби. Възседнали крилете на вятъра, те ще летят, като бяли жеравии ще мятат на облака червен флаг”.

4. Пътят, по който трябва да вървят хората в последните дни


Последните дни са време с исторически кризис за цялото човечество. Ние, хората на последните дни, често не си даваме сметка в какво време живеем. Живеем безгрижно и разкошно, стремейки се да се насладим на всичко, което могат да ни дадът парите. Междувременно именно сега е време, когато сме длъжни да проверим заслужава ли нашия живот одобрение от гледна точка на Бог.

“ В това време от небето ще пада летящ огън и много хора ще бъдат убити и ранени. Всички бедствия ще дойдат едновременно. Ще избухне война, която ще продължи от три до десет дни. Всички страни ще се включат в тази война, ще се потъпкват взаимно и ще бъдат потъпквани и ще се чува непрестанен плач” ( в това пророчество се говори за войната, каято ще бъде много кратка – всичко три дни -, на толко опустошителна, че кще подхвърли цялия свят в състояние на голям хаос).

“ В деня на войната на земята ще се изсипат огнени маси, с височина по-голяма от височената, до която и птици не долитат. Тоагава даже следа от хора ще изчезне от земята”.

“ Спасителят, който ще дойде на земята за втори път, ще съди и ще праве подбор между човешкото семе, както на хармана отвяват пшеницата и събират зърното на купчина”.

“ Небесата ясно ще видят доброто и злото, като в огледало, и ще съдят”.

“ Ако хората не успеят да намерят Святия Човек, за да му служат, няма да избегнат смъртта”.

“ Когато трите духа се обединят, от Небето ще дойде Цар на Земята. Добрите хора ще живеят дълго, а злите ще умрът. Този, който не намеди Двата Бяли, ще лбъде точно като вързоп дърва, хвърлен в огъня. Колко тъжно! Близък е този ден, когато всички бедствия ще дойдат изведнъж, но мнозина ли празбират това? Колко смешно е това и колко скръбно! Какво да правим?”

“ Досега хората в този свят живяха във вълнения и тревоги, като че ходеха по тънък лед. Милосръдният Спасител от все сърце ще обикне този свят и всичко, което е в него. Той ще бъде въплъщение на любовта, спасяващ даже от страшния звяр, който тайно напада през нощта. Отдалече, от зад морето той ще докара зърно, за да живеят хората в изобилие”.

“Щесе яви Път на Бялия Чръст, за да създаде единства на всички религии с Бог. Великият Път на Победния Кръст ще даде убежище. За да живеем и получим спасение, трябва да го намерим. Ще се открие тайния смисъл на законите на Книгата на промените, с помощта на които може да се постигне Великия Път, по удивителен начин обединяващ принципите на три религии”.

“ Съществуват три вида хора. В едни душата и постъпките са честни и прями. В други душата и тялото са светли и ясни, неизменни от начало до край. Трети с белотата на сърцето, погледа и дрехите пречистват душата си , постъпките, тялото и околността”.

“ Как трябва да живеят хопрата на този свят? Ако не си глупав, то, прочитайки писаното, ще опознаеш света”.

“ Които не чувствуват интелес, нама да видят смисъла, който проявява дълбок интерес, , ще получи знания. Вие ще разберете, че мястото на спосение е Земята на Победния Кръст, намираща се в дзушата ви”.

Божията воля и човешкото сърце са еднакви – ние се срещаме и разделяме, а след раздяла мислим: “ Колко години ще минат, преди да се срещнем отново?” Всичко това ще бъде извистно на Изток и Запад чрез Словото”.

“ Той дойде на земята от Небето, за да подготви хопрата за последните дни и да ги спаси. Народи! Приемете неговото Слово като здаповед от Бог”.

“ Ни повече, ни по-малко, ни освин това няма да се случи, а всичко ще бъде така, както е казано тук”.

0 коментара:

КОРЕЙСКИ ПРОРОЧЕСТВА

корейските манускрипти, в които са записани пророчества, най-древните от които са хиляда години...
Прочети >>>
Menu By AllBlogTools.com Related Posts with Thumbnails

 
Powered by Blogger